Van innovatie naar business

Zerospace is in 2012 opgericht door ir. Frank Bogman en Victor Elsendoorn met als doel carrier- en enterprise-grade datacommunicatiediensten toegankelijk en betaalbaar te maken voor de MKB-markt.

De kant-en-klare producten en diensten die de gevestigde telecommunicatie-exploitanten destijds aanboden, en meestal nog steeds doen, voldeden niet aan de toenemende eisen en behoeften van de MKB-markt. Deze operators vertrouwden en exploiteerden nog steeds ouderwetse infrastructuren met beperkte capaciteit en gecompliceerde lokale apparatuur. Ze waren te groot en omvangrijk om te innoveren en moderne technologie niet alleen aan grote ondernemingen aan te bieden.

Als reactie hierop is Zerospace begonnen met het ontwerpen en implementeren van nieuwe oplossingen die wel voldoen aan de vraag van de markt. Zerospace heeft uiteindelijk zelfs zijn eigen infrastructuur, netwerken en diensten ontworpen en gebouwd. Door gebruik te maken van ultramoderne datacentertechnologie├źn om enterprise-grade services te leveren tegen een fractie van de kosten, waarvoor "zero space" nodig is bij de klant.

Tegenwoordig heeft Zerospace dagelijks een directe factuurrelatie met meer dan 400 entiteiten en faciliteerd vele duizenden unieke gebruikers.