In de spotlights!

Naarmate de wereld meer onderling verbonden raakt, worden omgevingen met meerdere huurders steeds populairder voor start-ups en scale-ups. Een multi-tenant omgeving is een omgeving waarin meerdere bedrijven verbindingen bouwen en infrastructuur, vaardigheden, kennis en/of middelen delen. Deze aanpak is populair geworden onder start-ups vanwege de vele voordelen, waaronder lagere kosten, meer flexibiliteit en verbeterde schaalbaarheid.

Een van de belangrijkste overwegingen voor bedrijven die in omgevingen met meerdere huurders werken, is hun internetverbinding. In het huidige digitale tijdperk is internettoegang essentieel voor zakelijk succes en snelle glasvezelverbindingen zijn de gouden standaard geworden voor bedrijven die afhankelijk zijn van internet om hun activiteiten uit te voeren.

Met name voor start-ups is de behoefte aan betrouwbaar, snel internet van cruciaal belang. Start-ups vertrouwen vaak op cloudgebaseerde services en online tools om hun activiteiten te beheren, samen te werken met teamleden en contact te leggen met klanten. Zonder snelle en betrouwbare internettoegang kunnen deze essentiƫle functies tot stilstand komen, wat leidt tot verloren productiviteit, gemiste kansen en verloren inkomsten.

Ondanks dat het wordt gezien als een langetermijninvestering in het succes van het bedrijf, is het voor de meeste (kleinere) bedrijven niet financieel haalbaar om een eigen glasverbinding te laten aanleggen. Maar er is goed nieuws voor misschien wel de twee meest levendige startup-ecosystemen van Nederland. Zerospace heeft een eigen glasvezelnetwerk aangelegd, voornamelijk geconcentreerd in de Riekerpolder (Amsterdam) en in de Binckhorst (Den Haag), dat honderden of zelfs duizenden, vaak jonge, bedrijven bedient met extreem lage latency en snelle symmetrische verbindingen.