Telematica

In de digitaal verbonden wereld van vandaag speelt de telecommunicatie-infrastructuur een cruciale rol. Vooral de toenemende vraag naar bandbreedte en beschikbaarheid als gevolg van trends zoals videobellen en toegang tot de cloud, heeft het belang van een goed ontworpen en aangelegd passieve netwerkinfrastructuur groter gemaakt dan ooit tevoren.

Telematica is het proces van ontwerp en realisatie door het installeren van kabels, plaatsen van netwerkkasten, het afmonteren van draden en vezels, het testen, labelen en certificeren van elke aansluiting. Met een goed ontworpen en gerealiseerd bekabelingssysteem van Zerospace is je netwerk toekomstklaar, waardoor de investeringen over velen jaren kunnen worden afgeschreven en langdurig waarde toevoegen aan het gebouw.

Het type bekabelingssysteem is afhankelijk van de omvang van het gebouw of de campus en jouw wensen als klant. We maken grofweg onderscheid in twee soorten bekabelingssystemen: vertikaal en horizontale bekabeling.

Verticale bekabeling

Verticale bekabeling, ook wel backbone-bekabeling genoemd, verbindt de verschillende verdiepingen of gebouwen van een bouwwerk met elkaar. Het belang van verticale bekabeling ligt in het vermogen om de overdracht van grote hoeveelheden gegevens over meerdere niveaus en grotere afstanden van een gebouw of campus te ondersteunen. Binnen Zerospace ontwerpen wij de backbone infrastructuur met een minimale initiƫle throughput capaciteit van 40Gbps op basis van optische single mode glasvezelkabels.

Horizontale bekabeling

Horizontale bekabeling wordt typisch gebruikt om o.a. individuele werkstations, printers en draadloze toegangspunten te verbinden met de netwerkinfrastructuur. Aangezien de meeste van dit soort apparaten niet zijn uitgerust met optische interfaces, is dit type bekabeling veelal elektrisch (U/UTP, F/UTP, U/FTP of S/FTP). Als het gaat om gestandaardiseerde twisted pair bekabeling dan ontwerpen en leveren wij de netwerkinfrastructuur gebaseerd op minimaal de categorie 6a standaard. Dit omdat Cat6a bekabeling met 500Mhz tot 100 meter de mogelijkheid biedt om een 10GBASE-T netwerk te leveren, daar waar Cat6 is 10GBASE-T tot maximaal 55 meter garandeert en Cat5e slechts 1GBASE-T over een afstand van maximaal 100 meter.