Dark Fiber | Sneller dan het licht?

Helaas, Albert Einstein leerde ons dat niks zich sneller kan voortbewegen als het licht. Daarom is glasvezel, waarbij gebruik gemaakt wordt van een optisch signaal, het belangrijkste medium voor het transport van digitale data met hoge snelheid. Met de dienst Fiber Access levert Zerospace een of meerdere optische glasvezelparen tussen jouw locatie en het netwerk van Zerospace.

Het netwerk van Zerospace bestaat overigens uitsluitend uit de moderne G.657A vezels en is beschikbaar in onder meer Amsterdam en Den Haag. Om maximale beschikbaarheid te garanderen komt ons netwerk alleen boven de grond op jouw locatie of in een van onze Tier 3+ datacenters. Daarbij liggen de glasvezelkabels zelf altijd in een mantelbuis op minimaal 60cm diepte, waardoor we bijvoorbeeld schade als gevolg van graafwerkzaamheden tot een minumum beperken.

Om de beste kwaliteit te leveren is al ons personeel gecertificeerd en maken we gebruik van slechts één vaste onderaannemer die uitsluitend gebruik maakt van hoogstaand goedgekeurde apparatuur.