Helix Businesspark

In opdracht van het industrieschap “de Plaspoelpolder” heeft ZeroSpace vijf nieuwbouw kantoorvilla’s gelegen op het Helix Businesspark in Den Haag, voorzien van hoogwaardige en redundante glasvezelinfrastructuur.

De basis wordt gevormd door een Multi-Duct glasvezel distributie systeem, aangelegd met als doel toekomstige aanleg van glasvezel door derde partijen zonder graafwerkzaamheden te kunnen realiseren. Het Multi-Duct wordt daarnaast door ZeroSpace gebruikt om haar Managed Connectivity dienstverlening tegen een sterk gereduceerd tarief te kunnen aanbieden.

Hiertoe zijn alle vijf de kantoorvilla’s voorzien van twee glasvezelkabels, elk bestaande uit twaalf fibers. Maximale redundantie is bewerkstelligd door de kabels in een ringconfiguratie aan te brengen. Elke kantoorvilla kan op deze manier zowel linksom als rechtsom worden bereikt, en de kans op uitval is daarmee tot een minimum beperkt.

De fibers zijn geactiveerd middels OS6250-8M (metro-)switches van Alcatel Lucent en worden actief door ZeroSpace beheerd.